8 супер предимства на използването на полиетиленови опаковки

На пазара има различни възможности за опаковане, но един от най-често използваните опаковъчни материали е полиетиленът. Той е най-издръжливият вид пластмаса, наличен днес, благодарение на свойствата си на химическа устойчивост и ниска цена. Полиетиленът или РЕ се получава от петролни полимери и може да оцелее при всякакви опасности, свързани с околната среда. Нека разгледаме осемте предимства на използването на опаковки от полиетилен.

1) Повишена защита

Полиетиленът е устойчив на изтичане, което означава, че не позволява на водните пари да преминат през него. Той може да се запечатва термично, което означава, че пластмасата може да се увие около продукта и да се осигури с херметично уплътнение. Фирмите за електроника използват полиетилен за електронните си компоненти, тъй като той осигурява защита от влага и подправяне.

2) Висока адаптивност

Полиетиленът е изключително гъвкав и приспособим. Наред със защитата, той предлага чудесна възможност за реклама, която да съответства на продукта, което го прави много адаптивен. Той предлага различни дебелини и прозрачности, както и различни дизайнерски цветове за по-персонализиран вариант.

3) Изключително лек

Полиетиленът е лек и не изисква много място за съхранение. Благодарение на това е лесен за транспортиране, като по този начин пликове с цип се намалява въглеродният отпечатък по време на транспортирането.

4) Икономичен

Наред с бариерата срещу влагата, полиетиленът с висока плътност (HDPE) - вид PE, е евтин, лесен за обработка и непрозрачен опаковъчен продукт. Бутилките за шампоани и масла, бутилките за почистване на домакинството, саксиите за цветя, барабаните - всички те са изработени от HDPE и предлагат непрозрачни опаковки за маркетингова привлекателност.

5) Издръжливост

Полиетиленът е траен и устойчив на външни влияния, за да гарантира доброто запазване на съдържанието. HDPE - вид PE, е устойчив на пробиване, разкъсване и по-ниско разтягане. Често срещан пример за този материал са торбички за хранителни стоки, торбички за боклук, торбички за опаковане на дребно и опаковъчни фолиа.

6) Отлична твърдост

Получен от полиетилен, полиетилен терефталатът (PET) предлага отлична твърдост в сравнение с други форми на пластмаса. Той поддържа твърда защитна структура и проявява отлични влагоустойчиви свойства. Най-добрите примери за това са PET бутилките, бутилките за готварско масло, картонените опаковки за мляко и повечето капачки за бутилки.

7) Превъзходна гъвкавост

Полиетиленът с ниска плътност (LDPE), друга форма на PET, е Изключително гъвкав материал и се използва за първични продукти по целия свят. Материалът е мек, устойчив на пробиване, с висока прозрачност, с възможност за топлинно запечатване и по този начин се оказва подходящ за опаковане.

Повечето полиетиленови торбички, използвани за опаковане на продукти, тръби и опаковки на автомобилни части и инструменти, са изработени от LDPE. По-дебелите полиетиленови торбички се използват за опаковане на пирони, ножове и различни други остри предмети.

8) Лесно се рециклират

Пластмасовите торбички са лесно рециклируеми и изискват по-малко енергия за производство в сравнение с други опаковъчни материали. Освен това те генерират 80% по-малко твърди отпадъци от хартията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *